Orhan Pamuk stigao u Sarajevo i posjetio Muzej ratnog djetinjstva

Vijesti 24. jun 201917:40 > 17:43
Muzej ratnog djetinjstva

U okviru svoje posjete Sarajevu nobelovac Orhan Pamuk posjetio je Muzej ratnog djetinjstva gdje se susreo sa osnivačem i direktorom, Jasminkom Halilovićem i izvršnom direktoricom Muzeja ratnog djetinjstva, Aminom Krvavac

Pamuk je posjetio stalnu izložbu Muzeja te je izrazio zadovoljstvo što jedan ovakav muzej postoji, navodi se u saopštenju Muzeja ratnog djetinjstva.

“Pružio je podršku Muzeju ratnog djetinjstva rekavši kako je svjestan svih problema s kojima se susreću mali muzeji. Muzej nevinosti u Istanbulu kojeg je Pamuk osnovao 2012. godine bio je velika inspiracija Jasminku Haliloviću tokom njegovog rada na osnivanju Muzeja ratnog djetinjstva”, stoji u saopštenju.

Muzej nevinosti dobio je nagradu Evropski muzej godine 2014. godine, a u istom programu 2018. godine Muzej ratnog djetinjstva u Sarajevu nagrađen je Muzejskom nagradom Vijeća Evrope.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad