Vlada KS slučajno otkrila objekat vrijedan milion KM

Vijesti 04. jul 201912:11 > 12:36
N1

Administrativno-poslovni objekat "Bjelašnica" Trnovo Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad vrijednosti milion KM izgrađen je 2007. godine, a Vlada Kantona Sarajevo je ''slučajno'' saznala za njega, kako je naveo Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi KS.

Ministar Mandić je pojasnio da je objekat 2013. dobio namjenu. Ovaj objekat se sastoji od garaže, magacin, hodnik, ostava, dvije kancelarije, dnevni boravak, kuhinje i WC-a i od sprata u koji je uključen prostor od pet spavaćih soba, dva kupatila, ostava, kuhinja, dnevni boravak i dva hodnika i koristit će se prema svojim namjenama.

Kako piše u Odluci o načinu korištenja objekta, poslovne prostorije koje se nalaze u prizemlju koristit će se za obavljanje administrativnih poslova radne jedinice i za potrebe zaposlenika za vrijeme trajanja pauze za doručak.

Prostorije koje se nalaze na spratu koristit će se za održavanje sjednica organa upravljanja KJKP Rad, održavanja predavanja, seminara i boravak poslovnih partnera.

Ekipa N1 je na mjestu u Bjelašnici zatekla objekat koji je evidentno korišten te da ima sve što je potrebno za normalno funkcionisanje – od higijenskih potrepština, peškira, posteljine.

Pored objekta je izgrađena i baza za KJKP Rad u kojem su trenutno smještene ekipe za poplave i snijeg.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad