Smanjen dotok pitke vode u nekim donjovakufskim naseljima

Vijesti 05. jul 201911:55 > 11:56
N1

Stanovnicima Donjeg Vakufa sugerirano je da vodu troše racionalno, jer je smanjen dotok u gradski bazen, a potrošnja veća od uobičajene.

”Bazen se ubrzano prazni, što za posljedicu ima nestanak vode u nekim dijelovima općine. Zbog toga smo primorani da zamolimo građane da pitku vodu koriste na krajnje ekonomičan način, a nikako za zalijevanje bašte, zelenih površina, dvorišta i slično”, kazali su u JKP “Gradina”.

Pozvali su savjesne građane da izvrše prijavu domaćinstva, odnosno fizičkog lica koje vodu koristi prekomjerno, i da pomognu u provođenju akcije preveniranja ovakve pojave.

”Naši radnici prate stanje na terenu, i reagirat će u slučaju da primijete nesavjesne potrošače, na način da će izvršiti ugradnju vodomjera, ili će ih privremeno isključiti s gradskog vodovoda”, upozoreno je iz ovog donjovakufskog preduzeća.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad