Izgorjela kuća osmočlane povratničke porodice iz Goražda

Vijesti 20. jul 201919:07 > 19:09
FENA/Elma Geca

Porodična kuća osmočlane povratničke porodice Begovića u selu Kamen kod Goražda u potpunosti je izgorjela u požaru koji se dogodio jučer u poslijepodnevnim satima.

U vrijeme požara porodica Begović bila je u malinjaku nedaleko od stambenog objekta, tako da na sreću nije bilo povrijeđenih.

Požar su primijetile komšije, a uprkos brzoj intervenciji goraždanskih vatrogasaca vatrena stihija za kratko vrijeme progutala je sve.

Uzrok požara utvrdit će nadležni organi, a u pomoć porodici Begović danas je pritekla gradska uprava.

“Djelovali smo interventno kako bi porodici Begović dostavili najnužniju pomoć, od prehrane, higijene, do odjeće i obuće. Šteta je nažalost potpuna ali na sreću niko nije povrijeđen. Odmah u ponedeljak će nadležna komisija za procjenu šteta obaviti svoj dio posla, a onda formirati zahtjev prema većim nivoima vlasti za rekonstrukciju stambenog objekta porodice Begović”, kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad