Karamatić otvoreno za N1: Čović nije dobro podnio napade radnika Aluminija

Vijesti 27. jul 201908:45 > 08:52
N1

Mario Karamatić, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da lider HNS-a i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović - nije dobro podnio napade radnika Aluminija.

VEZANE VIJESTI

U razgovoru sa Zvonkom Komšićem, gost Dana uživo rekao je da se radilo o ”orkestriranom napadu”.

“Čović nije dobro podnio povike i ono što se desilo, to je jedan orkestriran napad. Jedna struja u Aluminiju i ljudi koji su izvlačili milione pokušavaju napraviti nešto”, poručio je Karamatić.

Potom je govorio o stanju u HNS-u naglasivši da se na HNS-u mogu najnormalnije iznijeti inicijative te da to nije “nikakva Sjeverna Koreja”.

“Mi na HNS-u, svi najnormalnije mogu iznijeti inicijative i objasniti ih. Svako bira svoj put, niko nikoga ne sili da tu bude. Što se tiče HNS-a, stav svake stranke se uzima kao bitan i važan. Ove stranke koje su izašle, pojedini visoki dužnosnici tih stranaka su itekako bile upetljane u ovo sa Aluminijem. Konkretno, Republikanska stranka, oni su itekako umiješani u dešavanja u Aluminiju”, kazao je.

Kompletan razgovor s bivšim delegatom u Domu naroda Parlamenta BiH možete pogledati u nastavku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad