Krv radnika banjalučke firme Incel zatrovana teškim metalima

Vijesti 27. jul 201915:35 > 15:40
Glas Srpske

Radnici firme “BC Metal”, koja se nalazi u banjalučkoj Poslovnoj zoni “Incel”, otrovani su teškim metalima. Vanredni ljekarski pregledi kojima su podvrgnuti otkrili su da u krvi imaju olova, cinka i žive u dosta većim količinama od dozvoljenih.

Tragovi teških metala pronađeni su u krvi 23 od 29 radnika firme “BC Metal”, koja se nalazi u banjalučkoj Poslovnoj zoni “Incel”, rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada banjaluka Janko Kecman.

“Riječ je o radnicima u proizvodnji, a u krvi su im pronađeni teški metali poput olova, cinka i žive u većoj količini od dozvoljene. Ta količina zavisila je od toga koliko ko dugo radi i na kojoj poziciji”, kazao je Kecman.

On je dodao da samo šest radnika koji se bave kancelarijskim i upravljačkim poslovima nisu bili otrovani teškim metalima.

Prema navodima Glasa Srpske, ekološki inspektor Gradske uprave Banjaluka naredio je 27. maja rukovodstvu “BC Metala” da sve zaposlene pošalje na vanredne ljekarske preglede zbog uslova i opisa posla u tom preduzeću, koje se, između ostalog, bavi recikliranjem starih akumulatora, pa su radnici često u dodiru sa teškim metalima.

Integralni tekst pročitajte na OVOM linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad