Sa Sarajevskog aerodroma u ovoj godini letovi prema devet novih destinacija

Vijesti 03. aug 201910:20 > 10:25
Fena

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u 2019. godini leti se prema sedam novih destinacija i to prema gradovima Rijad, Gasim, Džeda, Kuvajt, Atina, Berlin i Geteborg.

“Pored novih aviolinija i ove godine aviokompanije Swiss International Air Lines i Air Arabia su ponovno uspostavile letove za Cirih i Šaržu, dakle imamo devet novih ruta”, kazali su Feni s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Do kraja godine, kako očekuju, aviokompanija Flybosnia bi mogla uvesti nove linije.

“U ovom trenutku imamo potvrdu da će od septembra uvesti direktne letove iz Sarajeva za London”, potvrdili su sa ovog aerodroma.

Sarajevski aerodrom, ističu, kontinuirano radi na uvođenju novih linija, te je za očekivati da će u narednom periodu pored Londona uvesti i neke druge aviolinije, ali navode da je još rano govoriti o kojim se destinacijama tačno radi.

Trenutno je glavni grad BiH direktnim letovima preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo povezan s ukupno 21 gradom i to: Ljubljana, Beograd, Beč, Zagreb, Keln, Štutgart, Dubai, Minhen, Štokholm, Istanbul, Cirih, Budimpešta, Kuvajt, Rijad, Doha, Gasim, Džeda, Atina, Berlin, Geteborg i Šarža.

Rast prometa je kontinuiran iz godine u godinu. U 2018. godini Sarajevski aerodrom je imao ukupno 1.045.417 putnika.

“Za prvo polugodište 2019. godine (1. januara-30. juna) imali smo ukupno 457.734 putnika. Iskustva iz proteklih poslovnih godina, povećan broj turista, povećan promet govore u prilog tome da se i ove godine očekuje rast broja putnika u odnosu na prethodnu godinu”, istakli su sa Sarajevskog aerodroma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad