Ambasador Matthew Field posjetio Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH

Vijesti 09. aug 201912:06 > 12:10
Dogs Trust BiH

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field posjetio je Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH.

Ovom prilikom Šef predstavništva, Anel Bećirović, upoznao je Ambasadora s detaljima društveno korisnog rada predstavništva ove najveće organizacije za dobrobit pasa u Velikoj Britaniji i jedne od najvećih u svijetu.

Dogs Trust BiH
Dogs Trust BiH
Dogs Trust BiH
Dogs Trust BiH
Dogs Trust BiH
Dogs Trust BiH

Ambasador Field izrazio je spremnost da podrži rad Predstavništva u svim aspektima, uključujući u naporima da lokalne vlasti uspostave humani, zakonski Sistem za upravljanje populacijom pasa kakav imaju svi razvijeni centri u svijetu i koji će jedini problem napuštenih pasa riješiti trajno i održivo, unapređujući dobrobit i zajednice i pasa.

Inače ljubitelj pasa, Ambasador Field se tokom posjete upoznao i s Nemom, psom u Programu fostering udomljavanja koji baš sada traži pravi dom i vlasnika kojeg će usrećiti. Umiljati i lijepi Nemo odmah je osvojio srce Ambasadora koji je odlučio na svojim društvenim mrežama pomoći da se proširi vijest o tome kakvog vlasnika Nemo traži i kako inače na kvalitetan način možete udomiti psa uz podršku Dogs Trust Programa fostering udomljavanja, ali i kako možete postati Fostering volonter i pomoći da se spasi što više života napuštenih pasa!

Predstavništvo je zahvalno za kontinuiranu saradnju s Ambasadom Velike Britanije koju planira nastaviti i intenzivirati.

Saznajte više o Programu fostering udomljavanja i prijavite se!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad