MUP USK: Ubistvo nakon svađe u Cazinu

Vijesti 16. aug 201910:23 > 10:27
N1

Policijskoj stanici Cazin jučer oko 11 sati se obratio nepoznati građanin koji je prijavio da se u naselju Šepići, Grad Cazin, čuje pucnjava iz dvorišta porodične kuće vlasništvo B.S, saopćeno je iz MUP-a USK.

Kako piše u saopćenju, odmah po zaprimljenoj prijavi, na mjesto događaja je upućena policijska patrola PS Cazin, koja je izlaskom na lice mjesta događaja u naselje Šepići, Grad Cazin, u dvorištu porodične kuće zatekla vlasnika objekta B.S. rođenog 1944.godine i njegovog sina B.V. rođenog 1966.godine, koji nije davao nikakve znakove života.

”Na lice mjesta izišla je i dežurna ekipa Doma zdravlja Cazin, koji su kod lica B.V. konstatirali smrt, a vizualnim pregledom tijela ustanovljene su povrede u predjelu vrata i grudnog koša, nanesene najvjerovatnije vatrenim oružjem.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da je izvršilac ovog krivičnog vlasnik porodične kuće B.S., rođen 1944.godine, odnosno otac od ubijenog B.V, koji je odmah lišen slobode i priveden u prostorije Policijske stanice Cazin. Navedenom događaju prema prvim saznanjima prethodila je svađa i fizički obračun između oca i sina.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH „Ubistvo“, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva USK-a, nastavljaju istražitelji SKP Uprave policije”, saopćeno je iz MUP-a USK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad