Sarajlić: Trebao bi se naučiti manirima i promijeniti taktiku

Vijesti 20. aug 201917:57 > 17:59
N1

Možemo analizirati krivce na raznim stranama, ali ako hoćete isključivo jednog to je Milorad Dodik. Zbog njegovog tumačenja onoga što je potpisano, jedan bahat pristup, kazao je za N1 Asim Sarajlić izaslanik SDA u PS BiH.

“Dolaskom u Predsjedništvo bi se ipak trebao naučiti malo manirima i da promijeni taktiku u politici jer ove ucjene će ga u politici dovesti do zida. Evo, mi ne činimo sve zbog vlasti, ali ima neka crvena linija, a to je da nema vlasti dok ne bude ANP-a. Ne možemo koristiti Ustav kao švedski stol, danas nam odgovara nešto, sutra ne”, kazao je Sarajlić.

“U stavu 3 je jasno rečeno da se ne odustaje ni od ustava, ni zakona ni svih integracijskih procesa koje je BiH nekada usvojila”, kazao je i dodao:

“Ja nisam bio na sastanku, ali znam šta nam gospodin Izetbegović govori i što je bio sporazum. Dakle, nema vlasti, niti mandatara bez ANP-a”.

Dodik za stolom rekao da “nema MAP-a”?

“Ne znam šta je kazao, znam šta govori kroz medije. ANP, ako hoćete moj stav jer sam u NATO skupštini već osam godina, ali Dodikov stav možda obavezuje članove SNSD, ali ne može čitava država bit taoc stavova Dodika i SNSD-a ako on želi neki pro-ruski put”, kaže Sarajlić i dodaje:

“Vjerujmo činjenicama, vjerujmo danas Komšiću i Džaferoviću koji dali nekog vremena da se glave ohlade. O njegovim manirmia ne bih govorio, nisu ovo Laktaši, ovo su ozbiljne institucije”.

SDA ne pristaje na mandatara dok se ne dobije zeleno svjetlo za ANP?

“Tako je, to je nekoliko puta ponovio i gospodin Izetbegović”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad