Sarajlić o prepisci Konakovića i Izetbegovića: Kao kad otac govori sinu

Vijesti 21. aug 201907:59 > 08:20
N1

Asim Sarajlić, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je Stranci demokratske akcije država uvijek bila na prvom mjestu, komentarišući potez predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Dine Konakovića koji je na društvenim mrežama objavio prepisku s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

VEZANE VIJESTI

Konaković je, podsjećamo, objavio poruke u kojima ga je Izetbegović kritikovao zbog izjave da mu je narod važniji od stranke.

”Nisam ja tu poruku tako shvatio, shvatio sam kao kad otac govori sinu ili stari prijatelj savjetuje kolegu. Znam iznutra šta se dešavalo, dešavao se sukob Konakovića i Huse Ćesira i ta poruka je poslata u tom vremenu. Konaković zarad sukoba s Ćesirom kriminalizira cijelu jednu organizaciju, najveću u Bosni i Hercegovini. Tu ga predsjednik savjetuje, polako, pusti smiri se, mlad si, nemoj biti isključiv”, rekao je Sarajlić i dodao:

”Ovoj stranci je država uvijek bila na prvom mjestu bez obzira kako vi tumačili ovu stranku. Cilj formiranja ove stranke je država Bosna i Hercegovina”, poručio je Sarajlić.

Podsjećamo, poruke koje je Konaković objavio privukle su velik interes javnosti. On je, podsjećamo, nakon višegodišnjeg članstva prošle godine napustio SDA i osnovao novu stranku – Narod i pravda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad