Počelo okupljanje učesnika šetnje "Dan tradicionalne porodice" (FOTO)

Vijesti 07. sep 201913:47 > 13:51
N1

Mirna šetnja od Vječne vatre do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pod sloganom "Dan tradicionalne porodice" u organizaciji Udruženja "Svjetlo" održava se danas u Sarajevu. Od 14 sati šetnju možete pratiti uživo u programu N1 televizije.

Kako javlja reporterka N1, počelo je okupljanje učesnica šetnje “Dan tradicionalne porodice”, a ispred Vječne vatre mogu se vidjeti baloni kao i transparenti na kojima su ispisane poruke. 

“Zašto se ne poštuje volja većine”, pitaju se učesnici.

Šetnju možete pratiti na ovom linku.

Organizator navodi da je cilj mirne šetnje, između ostalog, ukazivanje na ‘prirodnost’ tradicionalne porodice s aspekta nauke i religije, historijsku ukorijenjenost tradicionalne porodice u bosanskohercegovačkom društvu te vrijednosti porodice kao osnovne ćelije i stuba društva, saopćeno je iz Udruženja.

N1

Ovo je prvi od tri javna skupa u Sarajevu ovog vikenda, a sarajevska policija poduzima sve što je neophodno da najavljeni javni skupovi proteknu u najboljem redu i miru.

U subotu, 7. septembra najavljen je skup “Dan tradicionalne porodice“ s početkom u 14 sati u organizaciji UG Svjetlo koji obuhvata i šetnju ulicom Maršala Tita od Vječne vatre do Marijin Dvora.

U nedjelju, 8. septembra u organizaciji Udruženja Inicijativa Iskorak najavljen je skup u vremenu od 10 do 11.30 sati, a koji je organizovan kao vid iskazivanja protivljenja promoviranju LGBTIQ ideja i planiran je na lokalitetu parka Ciglane, od ulice Alipašina do ulice Sutjeska.

Treći javni skup pod nazivom “Ima izać”, prva bh. parada ponosa također je planiran u nedjelju, 8. septembra, a učesnici povorke će šetati od Vječne vatre u Titovoj ulici do Trga BiH na Marijin Dvoru u vremenu od 12 do 14 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad