Izložbe, karaoke, biciklijada na Dječijoj nedjelji u Sarajevu

Vijesti 09. okt 201917:11 > 17:21
N1

Mališani i njihovi roditelji ovih dana uživaju u brojnim sadržajima Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo. Na više lokacija od 2. do 8. oktobra pripremljen je različit i bogat program s ciljem promocije prava djeteta.

Dugi redovi, osmijesi i nestrpljenje vladalo je među mališanima sarajevskih vrtića. Kroz druženje, pjesmu, likovne radionice, ali i biciklijadu proslavili su svoju Dječiju nedjelju. Došli su da plešu, voze biciklo i zabave se, a evo i šta su kazali:

“Super mi je ovdje, plešem sa drugarima.”

“U suštini meni je baš lijepo što smo ovdje došli.”

“Pa da jedem došla, pa sam jela.”

“Pa malo smo se tako zabavili, malo smo se vozali biciklima i sve je bilo lijepo i sve je bilo odlično i super.”

Osim njih, zajedno sa njima slavili su i njihovi roditelji. Saglasni su da najmlađoj populaciji treba biti posvećeno više od samo jedne nedjelje u godini.

“Dijete se raduje ovome već par dana, to sasvim dovoljno govori o kakvoj se aktivnosti radi”. kazao je Sead Sucak jedan od roditelja.

Merjem Berbervehabović, pedagog kazao je:

“Pratili smo interesovanja djece, šta to oni žele, kako da se dakle posveti ta sedmica dječijim pravima.”

Iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja ističu da je danas prilika da se pokaže ljepota različitosti, te da svakom djetetu treba pružiti jednake šanse.

“Ponudićemo im lijepu muziku, veselje, zabavu što je najbitnije, jedna opuštena pozitivna atsmosfera, da se djeca druže, da osjete taj dan”, kazala je Suada Pajo, odgajatelj.

“Veliki broj djece će danas na ovom prostoru upoznati se i razmijeniti iskustva i da će djeca kroz likovne radove, kroz muziku i ples, provesti jedno lijepo i nezaaboravno druženje”, riječi su Alise Ibrahimović.

Svi su se oni danas trkali za isti cilj. Pjevali za zajednički aplauz. Napravili uspomene i fotografije po kojim će pamtiti jedan dio svoga djetinstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad