Parlamentarna skupština objaviće danas rang listu kandidata za direktora SIPA-e

Vijesti 21. okt 201910:35 > 10:42
N1

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebali utvrditi rang listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

U utrci za direktora SIPA-e su Perica Stanić, aktuelni direktor kojem mandat ističe početkom novembra, Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske, Žarko Laketa, bivši čelnik policije u Trebinju i Goran Zubac, smijenjeni direktor SIPA-e.

Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA-e, objavljeno je na web stranici Parlamentarne skupštine BiH. Za izbor novog direktora SIPA-e bit će ključan intervju, ali i iskustvo kandidata. 

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang listu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad