Jedna osoba povrijeđena u sukobu migranata u Bihaću

Vijesti 23. okt 201915:29 > 15:31
Fena

U današnjem međusobnom sukobu migranata, nedaleko od Privremenog prihvatnog centra Bira u Bihaću, lakše je povrijeđen tridesetpetogodišnji državljanin Pakistana.

“Policijski službenici su nakon dojave izašli na teren i ustanovili da je riječ o još jednom međusobnom sukobu migranata. Incident se dogodio iza 13 sati u Ulici Jablanskoj, nedaleko od centra Bira. Dva lica su prevezena u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”, ali su samo kod tridesetpetogodišnjeg Pakistanca konstatovane lakše tjelesne povrede. One su najvjerovatnije nanesene oštrim predmetom”, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao kako se broj krivičnih dijela i prekršaja u USK povećava zajedno sa povećavanjem broja migranata:

“Određeni sukobi koji se dešavaju s vremena na vrijeme i u urbanim dijelovima naših gradova, u sred bijela dana, u naselju, između kuća. Ipak su to stresne situacije za naše građane.”

Policijski službenici nastavljaju istražne radnje i potragu za svim učesnicima u ovom međusobnom fizičkom sukobu migranata u Bihaću.

Prema riječima portparola MUP-a USK u Biri se desio još jedan incident. Naime, grupa od stotinjak migranata pokušala je nasilno ući u objekat. S obzirom na to da je ograničen kapacitet te da u kamp ne može ući niko ko nije korisnik prihvatnog centra došlo je do naguravanja zaštitara i migranata, a intervenisala je i policija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad