Kojović potvdio sastanke sa Nikšićem, Borenovićem i Šarovićem

Vijesti 30. okt 201918:27 > 18:34
N1

Gost Dana uživo bio je Predrag Kojović iz Naše stranke koji je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te razlozima neformiranja vlasti.

Ko je kriv za neformiranje vlasti?

“Krivi su ljudi koji su objavili da su formirali koaliciju prije nego su dogovorili sadržaj koalicije i mi smo svi postali taoci toga. Ja sam bio na proširenom kolegiju kada je gospodin Zvizdić iznio određene iznose novca koji čekaju radnu sjednicu Parlamenta. Nama su predočeni iznosi od oko 4 milijarde, nesumnjivo se radi o ogromnom novcu koji je neophodan BiH”, kazao je Kojović.

Šta je rečeno na sjednici Proširenog kolegija?

“Gospodin Zvizdić je iznio argumente o novcu i kreditima koje smo mi tražili i potrebna je radna sjednica kako bi se to implementiralo. U geografskom smislu, ta su sredstva za cijelu BiH. Ne postoji nikakav razlog da neka strana gubi ili dobija neodržavanjem. Mi imamo ljude u Predsjedništvu koji se ne slažu po određenim pitanjima”, dodao je.

“Mi smo tražili radnu sjednicu na kojoj ne moramo imenovati nosioce u VM BIH, nego da odobrimo sredstva. Mi smo završili u filozofskoj raspravi dva i pol sata o tome po kojem je pravilniku organizovan taj sastanak i da li je legalan ili ne”, ističe Kojović.

Da li je bilo pregovora sa SDS?

“Imali smo par sastanaka gospodin Nikšić i ja sa Šarovićem i Borenovićem za koje ne mislim da će imati refleksiju na trenutni momenat. Postojala bi određena mogućnost da situacija u Domu naroda nije takva kakva jeste i tu ne vidim kako bismo mogli formirati potrebnu većinu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad