Vildana Bešlija za N1: Treba nam malo Goranove hrabrosti

Vijesti 02. nov 201909:33 > 09:37
N1

Vildana Bešlija, poslanica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, kazala je za N1 da nam u ovo vrijeme ''treba malo Goranove hrabrosti'' govoreći o Inicijativi da budući park u Kampusu Univerziteta u Sarajevu nosi ime Gorana Čengića, čovjeka koji je ubijen 1992. godine pri pokušaju spašavanja komšije Bošnjaka.

Ona je u razgovoru s Ivanom Erić rekla da je pokušaja bilo i ranije.

”U slučaju od prije par godina, to je bilo s administracijom u Novom Sarajevo i tadašnjom većinom u Općinskom vijeću koja nije imala sluha. To je meni nevjerovatno. Nismo mi prvi pokretači, bilo je pokušaja i ranije. Od nekih uglednih građana Sarajeva i nije nekako bilo realizovano. Jednostavno mi nije jasno, i nisam mogla vjerovati. Radi se o simbolu ljudskosti. Iskreno se nadam da je došlo vrijeme da se to konačno riješi”, ispričala je Bešlija za N1 uz napomenu ”da nam treba malo Goranove hrabrosti”.

Potom je komentarisala stanje u Našoj stranci i odlaske članova o kojima je proteklih sedmica bilo govora.

”To je najbrže rastuća stranka u zemlji, ja ne znam tačno ko odlazi, ali je to normalan proces. To je organizacija koja jača i raste. U svom rastu je izgubila neke ljude, ali je i mnoge dobila”, naglasila je ona i nastavila:

‘Naša stranka ima mehanizme, svoje organe i demokratske procese na osnovu kojih funkciniše i sprovode se određene odluke, vrlo transparante. Bilo ko je u stanju da iznese svoje mišljenje. Zašto to neko ne želi da iskoristi, to je već stvar lične prirode”, dodala je.

O eventualnoj novoj većini u Parlamentu Bosne i Hercegovine…

”Što se tiče toga, naravno, predsjednik Kojović radi sve u dogovoru s Predsjedništvom i mislim da je to još uvijek daleko. Prošlo je dosta vremena, u nekom smo vakuumu. Svi želimo da se to otkoči i krenemo dalje. Da Parlament krene s radom. Pozdravljam rješenje’‘, dodala je.

Uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad