N1 u Sapni: Ibrićeva majka na ispitivanju, mještani zbunjeni

Vijesti 28. apr 201509:16 > 09:24
N1

Boris Brezo, reporter N1 televizije nalazi se u Sapni kod Zvornika, mjesto odakle dolazi Nerdin Ibrić, ubijeni napadač na policijsku stanicu Zvornik, pri čemu je jednog ubio, a dva policajca ranio u ponedjeljak uveče.

”Policija je odvela majku napadača da da izjavu u policijsku stanicu Zvornik. U selo se nije moglo ući skoro do 09:00 sati, jer je specijalna policija bila na ulazu te nisu dali novinarskim ekipama da uđu u selo. Informacija o policijskom ispitivanju majke nam je potvrđena nedugo nakon što je specijalna policija napustila ulaz u Sapnu”, kazao je reporter N1.

Mještani kažu da se Ibrić čudno ponašao, ali izgledom nije podsjećao na nekoga ko pripada radikalnim skupinama. Također, rečeno nam je da je situacija u selu mirna, te da se i sami stanovnici pitaju još uvijek šta se to desilo u ponedjeljak uveče.

Boris Brezo je u javljanju uživo također kazao da se jutros čuo zvuk koji je sličan rafalu, no nemamo ništa potvrđeno, kao ni sam izvor.

”Ono što smo uspjeli vidjeti jeste i helikopter koji je sličan onome koji koristi predsjednik RS-a, Milorad Dodik, stoga je vrlo moguće da je i on sletio u Zvornik”, rečeno nam je sa lica mjesta.