Čović: Dogovorili smo da počnemo tražiti rješenje

Vijesti 14. nov 201911:35 > 11:50
N1

Predsjednik stranke Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Herrcegovine Dragan Čović kazao je danas po završetku sastanka sa liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem da su se ''dogovorili da otpočnu proces traženja rješenja''.

VEZANE VIJESTI

“Dogovorili smo se da otpočnemo jedan proces traženja rješenja i nadam se da naši ljudi koji su zaduženi za to sada raspravljaju o tome i da napravimo jedan plan kako da ove dvije stranke do kraja idućeg tjedna možemo ponuditi rješenja kao jedan zajednički sadržatelj našeg rada pa da uključimo sve druge koje treba uključiti da bi ovaj zakon dobio promjene u zajedničkom Domu parlamentarne skupštine BiH. Čini mi se da i dalje klima i razina ka toj razini utopljavanja odnosa je dosta dobra i mislim da ćemo nastaviti u tom duhu i dalje. Danas imamo ova dva Kolegija, vidjećemo kako ćemo dobaciti oko uspostavljanja vlasti na razini BiH”, istakao je Čović.

Naveo je i da žele razgovarati o svim odlukama Suda u Strazburu, odnosno Ustavnog suda BiH, a koliko će daleko otići oko tehničkih pitanja će vidjeti.

Ističu mandati pet članova Centralne izborne komisije, a na pitanje kako njemu odgovara ovaj sastav CIK-a je kazao: “Imate evidentno dobre suradnike pa nastavite pričati s njima o tim problemima. Ja nemam nikakvu koordinaciju oko bilo koje institucije pa ni oko CIK-a. Ja tamo ne razgovaram ni s kim, zna se procedura kako ide nakon isteka mandata. Vidjećemo da li ćemo pokrenuti taj proces. Sve druge su zloporabe medijskog prostora”, zaključio je Čović..

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad