"Najveća opasnost da padne Vlada KS je zbog ponašanja Dine Konakovića"

Vijesti 21. nov 201918:07 > 18:09
N1

Najveća opasnost da padne Vlada KS je zbog ponašanja Dine Konakovića, kazao je za N1 lider SBB-a Fahrudin Radončić.

O poruci na društvenim mrežama, “Čovjek i Zmija”?

“To je univerzalna poruka. Mi smo 2014/15 kada je DF napustio federalnu Vladu i izvršio brzu evakuaciju, tada su ljudi iz SDA i HDZ došli i molili da pomognemo da se Federacija spasi. Mi smo pružili ruku i dali SDA i Elektroptivredu i Lutriju i mnoge druge. Relaksirali smo situaciju u FBiH. Što se dogodilo? Montiran politički proces prema meni. Sada kada samo napravili naznaku nekog partnerstva, opet se pišu neki pamfleti o meni. Poljuljano je partnerstvo SDA i SBB. Gospodin Izetbegović i Zvizdić su mi rekli da oni ne stoje iza toga. Razgovarali smo čisto prijateljski. Ono što su radili njegovi bliski rođaci i braća Čampara je nešto sasvim drugo”, kazao je Radončić.

Ko je zmija iz posta?

“Dovoljno smo rekli. Dovoljan je i išaret”.

Da li je moguća koalicija Bh. bloka i SBB?

“Nije isključeno”.

“Danas sam ručao sa gospodom Kojovićem i Nikšićem. Vladu KS ne može srušiti SDA i Izetbegović, niti Radončić. Najveća opasnost da padne Vlada KS je zbog ponašanja Dine Konakovića. Imamo vrlo dinamičan odnos ministara, nemamo participaciju Naroda i pravde. Ne možemo dozvoliti da u budžetsku stavku uđe 500-600 hiljada za predsjedavajućeg Skupštine u slučaju da hitno djeluje. Ja sam im iznio stajališta s kojim su se složili. A to je da se taj fond mora dati premijeru i Vladi”, istakao je Radončić i dodao:

“Naš poslanik Poturak je jučer tematizirao problematiku nabavke helikoptera za koju je izdvojeno 27 miliona KM. Pa ne nabavlja se helikopter za Trumpa, 27 miliona”.

“Ne želimo da participiramo u bagatelisanju poreskog novca. 27 miliona budžetskog novca, znate li vi koliko je to?”, dodaje on.

Situacija u Zavodu u Pazariću?

“Pozvao sam gospodina Drljaču i tražio od njega da sutra na sjednici Vlade mora zahtijevati da Vlada smijeni Upravni i Nadzorni odbor. Naš direktor je upozoravao da se tamo dešavaju brutalne krađe”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad