Ovogodišnji Diplomatski zimski bazar 7. decembra u Skenderiji

Vijesti 27. nov 201915:22 > 15:24
N1 / Arhiv

Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg uspjeha kada je 212.000,00KM podijeljeno na 17 organizacija širom Bosne i Hercegovine, Diplomatski zimski Bazar će ponovo posuti svoj čarobni prah u cilju poboljšanja života mladih ljudi širom zemlje kojima treba pomoć.

Ako ste u Sarajevu 7. decembra, počastite se i dođite u Skenderiju na Diplomatski zimski bazar koji traje od 11:00 do 17:00 sati, poručuju organizatori.

Ulaznica iznosi samo 5 KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.

Sudjelovanjem više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruga, Diplomatski zimski bazar još jednom potvrđuje da je najveće dobrotvorno događanje u organizaciji međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Bazar je događaj koji ne smijete propustiti ako želite kupiti sve ono što je inače teško naći u Bosni i Hercegovini – čeka Vas velik izbor egzotičnih jela i pića te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. Ove godine Bazar će biti bogatiji i zabavniji no ikada, a pridružiti će nam se pet novih ambasada – Brazil, Crna Gora, Katar, Pakistan i Poljska. Također, po prvi put će nam se pridružiti i Udruga Iraca u Sarajevu što će Bazaru dati dodatni šarm.

Kao i svake godine, pripremili smo puno atrakcija za posjetitelje – tradicionalno slikanje s Djedom Mrazom, bogatu lutriju s pregršt nagrada kao i novu „lounge zonu za opuštanje“. Aukcija je ove godine posebno zanimljiva – avionske karte Fly Bosnia za Rim zajedno s ulaznicama za utakmicu FC Roma za šansu da se talijanski fudbal vidi uživo, a koje je donirao Edin Džeko; avionske karte Aegean Airlinesa iz Beograda do Atine, avionske karte Croatia Airlinesa iz Sarajeva do bilo koje Evropske destinacije, avionske karte Turkish Airlinesa za međunarodne destinacije, portret sesija s modnim fotografom Edvinom Kalićem, potpisani dresovi međunarodnih fudalera, iznenađenja od Maestro Suits, Kaftan Studiija, Zanata, Gazzda i još mnogo toga…!

Bazar neće biti samo zabavniji ove godine, nego će biti i VEĆI! Pripremili smo posebnu dvoranu posvećenu isključivo djeci i sadržajima njima namjenjenim. Čekaju Vas dvije escape rooms gdje djeca mogu testirati svoje sposobnosti snalaženja, ali i druge već tradicionalne

aktivnosti kao što su Sunnyland lutrija, stijena za penjanje, interaktivni Lego roboti, 3D printer, kamion za napuhavanje, oslikavanje lica, jaslice za najmlađe, a i inkluzivna igraonica za nešto stariju djecu.

Zahvaljujući našim velikodušnim sponzorima, a posebno EFT-u, Mineco-u, Bosankaru i Partner mikrokreditnoj fondaciji, naša četiri najveća donatora, svi troškovi održavanja Bazara su pokriveni. To znači da će svaka KM koju potrošite na dan biti donirana djeci i mladim ljudima kojima može promijeniti život.

Iznimno smo zahvalni Sarajevskom Kantonu i Gradu Sarajevu koji su nas ponovo podržali ove godine, a bez čije podrške bi Bazar bilo teško organizirati.

Pridružite nam se i pomozite nam prikupiti što više sredstava za one kojima je to najpotrebnije, a uz to se i dobro zabavite – uživajte u novim kulinarskim iskustvima, kupite poseban poklon za svoje najdraže, iskušajte sreću na lutriji…opustite se, u dobrim ste rukama!

Ne propustite ovogodišnji Diplomatski zimski bazar, 7. decembra u Skenderiji od 11:00 do 17:00 u dvorani Mirza Delibašić.