Zuko: Potrebno sistemsko uređenje važne društvene teme

Vijesti 17. dec 201917:37 > 17:38
Fena

Zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) Kenela Zuko, na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta na kojoj je u toku rasprava o Prijedlogu federalnog budžeta za narednu godinu, podsjeća da je za implementaciju zakona o zaštiti porodice s djecom planirano 20 miliona KM u 2020. godini.

“Imajući u vidu činjenicu da je navedeni zakon u parlamentarnoj proceduri, sredstva će se implementirati nakon usvajanja tog zakona. Znači, kao što smo i rekli, mi smo za sistemska rješenja i implementacijom ovog zakona, riješit ćemo socijalnu nepravdu, isplatom naknada za svako novorođeno dijete, bez obzira na socijalnu kartu, kao i ujednačavanje isplate dječijeg doplatka u cijeloj FBiH.

Želim u ime Kluba SDA potvrditi da smo obećali i realizovat ćemo pomoć u pronatalitetnoj politici. Realno i ostvarivo, bez nepotrebnog politiziranja. Nadamo se da će svi koji su nas osuđivali, sada shvatiti kako se istinski i ozbiljno radi, u znatno boljoj i strukturiranoj formi nego što je nekad predlagano”, kazala je Zuko.

Ona napominje da je Nacrt zakona o zaštiti porodice s djecom u proceduru uputio zastupnički klub SDA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad