Dan žalosti u Banovićima

Vijesti 03. jan 202009:19 > 09:24
N1/Ilustracija

Zbog tragično stradalih građana Banovića, prof. dr. Kazafera Bećić i njegove supruge Azire Bećić, dan dženaze 03. januar je proglašen Danom žalosti u Banovićima. Odluku je rano jutros donio općinski načelnik Midhat Husić, saopćeno je iz Općine.

Ovaj Dan će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja ispred zgrade Općine Banovići, kao i na zgradama javnih poduzeća, ustanova i drugih institucija na području općine Banovići. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program ili manifestacija javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se svi elektronski mediji na području općine Banovići da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Ukop tragično stradalih obavit će se danas u 15 sati na mjesnom mezarju u naselju Bećići. Tevhid će se proučiti u džamiji Islamskog centra sa početkom u 13.15 sati, a dženaza će se obaviti ispred džamije Islamskog centra u Banovićima u 14.15 sati.

Ovom prilikom Općinski načelnik, Midhat Husić i Općina Banovići izražavaju iskreno žaljenje i upućuju duboko saučešće i podršku njihovim porodicama, rodbini, kolegama i prijateljima, saopćeno je iz Općine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad