Radončićev odgovor Narodu i pravdi: Vrlo odgovorno smo i efikasno postupili

Vijesti 07. jan 202014:46 > 14:57
N1

Nakon saopćenja Naroda i pravde o incidentima u Srebrenici i Višegradu u kojem su pozvali ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića da hitno reaguje, oglasio se i sam Radončić.

“Nismo mi čekali da se nesretni Konaković jutros probudi i drži lekcije ministru sigurnosti o operativnim nadležnostima koje Ministarstvo sigurnosti BiH inače nema. Već tokom jučerašnjeg trajanja uznemiravanja povratnika, član Predsjednišva BiH Šefik Džaferović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić i ja smo stupili u kontakt sa odgovornim ljudima MUP-a Republike Srpske i tražili da pojačaju policijsku zaštitu nad našim ljudima. Vrlo odgovorno smo i efikasno postupili i o detaljima nećemo upoznavati uspavanog Konakovića koji za osam godina vladanja ništa nije uradio u Kantonu Sarajevo”, poručio je Radončić.

Badnje veče i ove godine u Srebrenici, podsjećamo, nije proteklo mirno. Gradom, ali i pored Memorijalnog centra u Potočarima gdje su sahranjene žrtve genocida, prošla je kolona uz glasno puštanje četničkih pjesama. U Višegradu, je također, bilo provokacija – defile Ravnovorskog pokreta uz pucnje i četničke pjesme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad