Inspirativne priče u sutrašnjem Novom danu

Vijesti 24. jan 202014:13 > 14:18
N1

Budite uz Novi dan i prvog dana vikenda. Donosimo vam aktuelne teme i zanimljive goste čije životne priče će vas nadahnuti i inspirisati.

Zašto smatra da je EU glavni krivac za usložnjavanje političke situacije u regionu? Je li i u kojoj mjeri pogubna odluka da se Sjevernoj Makedoniji i Albaniji ne dodijeli status kandidata unazadila evropsku perespektivu cijelog regiona, te je li EU imuna na ruski uticaj? To su teme o kojima razgovaramo sa Milovanom Jovanovićem, novinarom i političkim komentatorom.

Aktuelne događaje na političkoj sceni i društveno-političku svakodnevicu komentarišemo sa Amirom Sužnjem, urednikom na BH radiju 1.

Donosimo vam životnu priču Alme Kamišalić – Latifić koja je rodni Zvornik kao izbjeglica napustila sa 12 godina. Danas je docentica na Univerzitetu u Mariboru i vlasnica priznanja Inžinjer godine. Alma je i strastvena ljubiteljica fudbala, i još mnogo više. Upoznaćete je u Novom danu!

Kako pomoću aplikacije pomoći pothlađenim osobama i brzo ih vratiti u funkcionalno stanje ili kako osobama s invaliditetom koje inače ne mogu koristiti kompjuter to omogućiti? U Novom danu upoznajte srednjoškolce koji su svoju inovativnost usmjerili na ove probleme.

Budite uz Novi dan, sa vama od 9 do 11 Ivana Crnogorac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad