Inicijativa PDP: Cijenu službenih vozila ograničiti na 50.000KM

Vijesti 03. feb 202012:05 > 12:08
N1

Predstavnici PDP-a predali su danas Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijative u kojima predlažu obavezno obilježavanje svih službenih automobila u javnim institucijama i u javnom sektoru u RS, te ograničavanje maksimalne cijene njihove nabavke.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković rekao je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci da je cilj da Skupština svojim zaključcima obaveže Vladu da usvoji odluku prema kojoj bi maksimalna cijena službenog automobila bila 50.000 KM sa PDV-om.

On smatra da je potrebno i da se napravi registar ovih automobila da bi se zaustavila njihova zloupotreba u privatne svrhe, te da bi usvajanjem pomenutih inicijativa bile napravljene višemilionske uštede.

Stanivuković je dodao da će na narednoj sjednici parlamenta insistirati da Vlada implementira ove inicijative.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša rekao je da raniji revizorski izvještaji pokazuju da ne postoji jedinstven normativni okvir koji definiše nabavku službenih automobila, pa i potrošnju goriva.

On je naveo da javnost, između ostalog, ima pravo na informaciju koliko je službenih vozila u javnom sektoru Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad