Pogledajte obraćanje Dragana Mektića pred Sudom BiH (VIDEO)

Vijesti 06. feb 202014:44 > 14:54
N1

Ročište o određivanju mjera zabrane za bivšeg ministra bezbjednosti BIH Dragana Mektića nije prošlo bez njegovog obraćanja. Mektić koji se tereti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja ni ovaj put nije propustio priliku da kritikuje rad Tužilaštva BiH.

Optužnicom, koju je podiglo Tužilaštvo BiH, obuhvaćeni su i bivši šef kabineta ministra sigurnosti BiH Igor Golijanin, pomoćnik ministra u Ministarstvu sigurnosti BiH Samir Agić i Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija (INZA) Sarajevo.

Prema navodima optužnice, navedene osobe su zlouporabom položaja i ovlasti počinile kazneno djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, a dokumentirana su različita vršenja zlouporabe položaja ili ovlasti najviših državnih dužnosnika i službenika u Ministarstvu sigurnosti BiH prilikom realiziranja međudržavnog Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, a koji je financiran od Delegacije Evropske unije u BiH, vrijednost projekta iznosila je 198.454,51 eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad