Zbog primanja mita Bahir Imamović predat Tužilaštvu BiH

Vijesti 08. maj 201512:07 > 12:10
N1

Pomoćnik ministra u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Bahir Imamović, koji je uhapšen zbog primanja mita, predat je jutros Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bahir Imamović je jutros, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu primanje dara i drugih oblika koristi, predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje“, saopšteno je iz SIPA-e.

Imamovića su jučer u akciji “Kvarc” uhapsili pripadnici SIPA-e.

On je uhapšen prilikom primanja mita od 10.000 KM, od ukupno 30.000 KM, koje je trebalo da uzme od rukovodioca preduzeća “Tuzla-kvarc” iz Tuzle.

Osumnjičeni je tražio 30.000 KM da bi kao pomoćnik ministra zloupotrijebio svoja ovlašćenja i proveo proceduru u kojoj bi ovom preduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanskog kantona.  

Osumnjičeni je u više navrata kontaktirao sa predstavnikom preduzeća od kojeg je tražio da podigne kredit od 30.000 KM i preda njemu, a zauzvrat bi bila neometano realizovana procedura za dobijanje koncesije