Oštećen Župni ured u Kotor Varoši, uhapšene dvije osobe

Vijesti 19. feb 202012:03 > 12:10
Banjalučka biskupija

Policiji u Kotor Varoši je 17. februara 2020. prijavljeno kako su dvojica muškaraca oštetili oštetili Župni ured u Kotor Varoši.

Na župnom uredu su demolirani poštanski sandučić i električno zvono dok je u dvorištu crkve Rođenja Blažene Djevice Marije oštećen metalni stub koji reguliše parkiranje vozila.

Prema navodima glasnogovornika PU Banja Luka Danijele Mučibabić, operativnim radom su službenici ove Policijske uprave identifikovali i slobode lišili dvije osobe inicijala D.A. i V.Z.

“Najstrožije osuđujemo ovaj vandalski čin i očekujemo oštru osudu javnosti. Podsjećamo da su crkve, džamije i sinagoge duše vjernika,
mnogo više od samih građevinskih cjelina, mnogo više od kamena i bakra koji ih krase ujedno predstavljajući i simbole samih zajednica”, navode iz Međureligijskog vijeća BiH.

Ističu i kako posebno pozdravljaju osudu Policijske uprave Banja Luka gdje je nadeveno kako Policijska uprava Banja Luka osuđuje svaki vid nasilja i napada na vjerske objekte te apeluje na građane da se uzdrže od ovakvog i sličnog ponašanja.

Iz Međureligijskog vijćea apeluju na tužilaštvo i sudske organe da što prije procesuiraju ovaj slučaj a počinioce najoštrije kazne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad