Slavlje u Ambasadi BiH u Canberri, klapa Samoana izvela "Bosno moja, divna mila"

Vijesti 23. feb 202013:31 > 13:42
N1

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Canberra u Australiji sinoć je održan slavljenički koncert obilježavanja 20 godina rada Ambasade u zgradi koji su bosanski Australci napravili i poklonili svojoj matičnoj državi. Besplatni koncert je održan u bašti Ambasade, a nastupili su Amira Medunjanin, Maja Milinković i Klapa Samoana, grupa muzičara sa Novog Zelanda samoansko-hrvatskog porijekla koji njeguju tradicionalne dalmatinske i hrvatske pjesme.

Amira Medunjanin je svojim standardnim repertoarom još jednom digla na noge prisutnih oko 500 posjetilaca, a Maja Milinković je promovirajući svoj novi CD “Fadolinka” pjevajući tradicionalni portugalski fado i sevdah oduševila prisutnu publiku.

N1
N1
N1
N1
N1

Gost iznenađenja na koncertu su bili Klapa Samoana koji su pokupili simpatije naših ljudi pjevajući , “Zlatne strune” i “Lavandu” Halida Bešlića i druge bh. evergrine.

Ambasador Mirza Hajrić se zahvalio izvođačima što su našim ljudima poklonili jedno divno muzičko veče te prisutnima koji su na koncert došli iz Sydneyja, Melbournea, Tasmanije i drugih australskih mjesta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad