Mahmutbegović: Hadžihafizbegović je častan i zaslužan čovjek

Vijesti 05. mar 202013:29 > 13:33
N1

Odluka Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića da odustanu od kandidature za pozicije ministara u Vladi Kantona Sarajevo predstavlja požrtvovanu i odgovornu odluku, koja je vođena ciljem da se deblokiraju procesi u KS, navela je potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

“Niko od njih dvojice nije učestvovao u bilo kakvim nečasnim radnjama, niti su krivi za bilo šta. Optužbe i insinuacije, koje se iznose na njihov račun nisu ničim potkrepljene i predstavljaju špekulacije po principu ‘šta bi bilo da je bilo’. Pozivam sve one funkcionere u KS, koji bez ikakvog utemeljenja unaprijed proglašavaju ljude krivim, da dobro preispitaju svoje postupke i da prvo očiste svoje dvorište”, navela je Mahmutbegović.

Navela je da svi akteri spornog audiosnimka trebaju snositi odgovornost, a u vezi s time su pravosudni i stranački organi već pokrenuli mjere.

“Međutim, potpuno je nedopustivo da se ovaj slučaj koristi za vršenje harange nad Emirom Hadžihafizbegovićem i njegovom porodicom, kao i nad drugim nedužnim ljudima u svrhu sticanja jeftinih političkih poena. Emir Hadžihafizbegović je častan čovjek i provjereni patriota, koji je svojim umjetničkim angažmanom dao ogroman doprinos svojoj zemlji i narodu. Ako je i pravio nekad neke greške, to ne dovodi u pitanje činjenicu da je uradio masu dobrih stvari za Bosnu i Hercegovinu, čime se svi trebamo ponositi”, poručila je Mahmutbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad