Prva sjednica novog sastava Vlade KS biće održana danas

Vijesti 06. mar 202009:20 > 09:25
Arhiv

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić danas će održati prvu sjednicu novog sastava Vlade KS.

Na sjednici će biti razmatran Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, a izvjestilac je ministar finansija KS Jasmin Halebić, a bit će razmatran i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2020. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt programa rada Vlade Kantona Sarajevo za period od 01.01. – 31.12.2020. godine, a izvjestilac je premijer Nenadić.

Bit će razmatrana i aktualna pitanja koja su od važnosti za Kanton Sarajevo, najavljeno je iz Press službe KS.

Inače, Skupština Kantona Sarajevo je 3. marta ove godine imenovala novu Vladu KS koju će u narednom mandatnom periodu predvoditi Mario Nenadić.

Odlukom o potvrđivanju Vlade u njenom sastavu je, uz premijera Nenadića, i ministar finansija Jasmin Halebić, ministrica pravde i uprave Mersa Kustura, ministar privrede Draško Jeličić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić, ministar zdravstva Rusmir Mesihović, te ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica.

Na toj sjednici je u uvodom obraćanju, premijer Nenadić poručio kako će nova Vlada raditi brzo i “u hodu” rješavati određena urgentna pitanja, ali će istovremeno pokrenuti, odnosno nastaviti rad na sistemskim preslaganjima nagomilanih problema u KS, najavljeno je iz Press službe KS.

Pored ostalog, kazao je i to da su u svakom resoru izvršili ‘blic’ pregled realiziranog u godini mandata trenutne Vlade KS i spremni su podržati sve pokrenute pozitivne procese, dodatno ih unaprijediti i ubrzati, ali da ima i puno novih ciljeva i usaglašenih prioriteta, koje žele što prije dati u realizaciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad