Šešić o isključenju Miće Mićića iz SDS-a: Na vidjelo izlaze lični interesi

Vijesti 10. mar 202018:00 > 18:02
N1

Bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić isključen je iz SDS-a na sjednici Predsjedništva ove stranke, nakon što je sklopio Sporazum sa SNSD-om, od kog uprkos razgovorima, nije htio da odustane. O tome razgovarali smo sa Davorom Šešićem, SDS-ovim poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Nažalost, interesi stranke i ideolgija idu u drugi plan i nestaju, a na vidjelo izlaze lični interesi. Insistiramo na tome da se javna sredstva ne smiju zloupotrebljavati i korisiti za kupovinu političkih protivnika, neistomišljenika”, prokomentarisao je Šešić.

On se nada da više “preletača” neće biti:

Ja sam govorio da sam siguran i da ne vjerujem da će neko iz poslaničkih klupa otići iz SDS-a, rekao sam da ne možemo nikada reći da je nešto sto posto i sigurno.”

“Razgovarao sam s kolegama kada se otvorio ovaj proces saradnje bijeljinskog SDS-a vrhom SNSD-a, nisam stekao utisak da bi neko od dvojice kolega iz Bijeljine koji su poslanici u našem klubu mogao otići. Ne mogu tvrditi sto posto, ali to su pošteni i čestiti ljudi, mislim da će ostati u stranci.”

Bez Miće Mićića, SDS-u je ostalo malo vremena da se spremi za lokalne izbore, pitali smo Šešića da li imaju rješenje.

“Gospodin Dodik je računao na lokalne izbore i da napravi što veču pometnju u Bijeljini koja je bila jedan od stubova opstanka SDS-a. Raspušten je samo Izvršni odbor Gradskog odbora Bijeljina ne i Gradski odbor, time se amortizovala situacija da se ne pravi panika na terenu”, rekao je on.

Poslanici PDP-a i SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske najavili su proteste i druge vidove borbe protiv predložene verzije novog poslovnika o radu Skupštine. Prema riječima, Davora Šešića, SDS-ovog poslanika u NSRS nova verzija neće postići ništa, a ograničava slobodu govora.

“Imali su vremena do sada i predsjednik i potpredsjednici da uvedu red u same diskusije, ali to nisu učinili, nisu se najbolje snašli na tim pozicijama. Sonja Karadžić to radi profesionalno, ali je problem u preostala tri”, rekao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad