Kako je moguće da penzioner dobije 342 KM, a potroši 500 KM?

Vijesti 12. maj 201508:50 > 09:09
N1

Najzanimljivije naslove dnevne štampe u Novom danu komentarisao je začetnik jedne vrlo interesantne ideje i uspješnog biznisa, Amel Mukača, direktor kompanije Krompir.ba.

Mukača je istakao da se ne ulaže dovoljno u poljoprivredu u BiH.

Zemljište se mora očistiti jer ćemo u narednih pet godina osjetiti posljedice proslogodišnjih poplava. Ne znam kada će krenuti proces obnove, ali mora što prije.” Mukača je kazao da krompir.ba isključivo radi sa sezonskim povrćem i proizvodi samo ono što uspijeva u BiH.

Jedan od naslova koje je Mukača izdvojio je glasio “Penzije odu na lijekove i komunalije, a sa 342 KM penzioneri ne mogu zadovoljiti najosnovnije životne potrebe”.

Dobiju se342 KM, a potroši 500 KM. Treba se zapitati odakle tih 150 KM koje čovjek potroši, a nema ih i kako je to moguće. Tužno je da penzioneri kupuju strane proizvode, a ne domaće.”

BiH ima najnižu satnicu u satnicu. El Dorado za loše investitore, dobri nas zaobilaze, piše na naslovnici dnevnih novina.

Sa svojim kolegama zaista razgovaram jer mi cijenimo naše kolege i zaposlene. Uvijek kažemo da smo negdje vani mi bi bili milioneri. Čovjek radi za dnevnicu od 25 KM osam do deset sati.”

Zbog upotrebe nove droge 11 mladih u teškom zdravstvenom stanju.

Imam osjećaj da je kod nas sve od danas do sutra. Svaki dan dobijam od poznanika ili prijatelja pitanja ima li kakav sezonski posao da se zaradi zaradi 20 KM. Sve je trenutno. Možda se tako i mladi drogiraju i pokušavaju otići na “bolje mjesto”.

Ne zna se ko državu brani od terorista, piše Dnevni list.

Pitam se zašto uvijek sve ide po muslimanima i Bošnjacima. ČetniČki pokret se okuplja svake godine, a mi šutimo. Zašto?