Ajdinović objasnio zašto je izmijenjena naredba o karantinu

Vijesti 11. apr 202018:51 > 18:51
Fena

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović objasnio je danas u Sarajevu zašto je došlo do izmjene jučerašnje naredbe koja se odnosi na slanje osoba u obavezan karantin prilikom ulaska na bh. graničnim prijelazima na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao Ajdinović, u petka je zabilježen hitan slučaj kada je na granični prijelaz Kamensko dovezeno dijete sa jako teškom slikom i takva osoba, kako je zaključio on, ne smije biti u karantinu i zato je dopunjena tačka na današnjoj sjednici.

Podsjećamo, u subotu je održana 5. hitna vanredna elektronska sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ). Na sjednici donijeta je dopunjena naredba u kojoj se na bh. graničnim prijelazima na teritoriji FBiH iz obavezne mjere karantina po rješenju Federalnog ministra zdravstva izuzimaju i teško oboljele osobe u medicinskom transportu.

Tako se naredba u tački 6. mijenja i glasi da se “od primjene ove naredbe izuzimaju vozači, mašinovođe, piloti i kabinsko osoblje u međunarodnom prometu, teško oboljela lica u medicinskom transportu, lica u pograničnom kretanju i prekogranični radnici.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad