Ko je i šta ponudio Bilseni Šahman: Ja nisam bila na prodaju i niste me kupili

Vijesti 08. maj 202008:31 > 08:46
Screenshot

Na maratonskoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se i o nabavci zaštitnih maski za Kanton Sarajevo, od firme 'Panta Rei' čiji je vlasnik sin zastupnice Bilsene Šahman iz SBB-a.

U informaciji koja je dostavljena zastupnicima, navodi se da je firma Panta Rei ponudila najnižu cijenu, najkraći rok isporuke i najpovoljniji način plaćanja.

“Očigledno je počela izborna kampanja, a ja sam očigledno u očima protivnika najslabija karika, zato udaraju. jasno je da je ova harnga koja se dešava zbog mene, a ne zbog mog sina. Ovo što se dešava, ovaj recept mi je poznat još od 2016. kada sam bila izložena torturi. Sad očekujem reprizu jer ste otišli korak dalje pa sad idemo i na djecu. I ja se pitam kako Civilna zaštita nije imala maske, kako ih nije bilo u robnim rezervama, kako i nije bilo u apotekama”.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

kako je kazala, firma njenog sina se preusmjerila i počela raditi nešto što je tada tržište tražilo.

“Kako oni najglasniji među vama nikada nisu napravili dotanu vrijednost niti su radili u realnom sektoru ili su bili neki neuspjeli poklušaji, ne možete ni shvatiti šta znači tržište, ponuda i potražnja i kako ti najglasniji parazitiraju na državnim jaslama čitav svoj radni vijek. Znaju jako dobro o talovima, korupciji, namještanju. Teško im je shvatiti da jedan mladi čovjek umije i sam nešto da napravi”, navela je.

“Vi ste meni tada ponudili upravljanje zdravstvenim sektorom. Ja to sada javno kažem. . Dakle, vaša prozivka da je ovo vraćanje duga nekome, ne razumijem ko kome ovdje treba da vrati dug, vi to znate. Ako premijer može biti neko ko je brzopotezno završio fakultet onda i slastičar može prodavati maske. Drage moje kolege, nisam do sada ovo spominjala, a sada spominjem. Do sada ste me znali kao kulturnu, povučenu. Ovim ste izazvali u meni možda nešto što ja ne želim, ali nešto što ćete ubuduće vidjeti. Skretanje s teme respiratora, testova i obdukcija na maske koje ne mogu nikoga ugroziti. Moj sin će nastaviti s radom, napravit će dodatnu vrijenosti i neću dozvoliti više ovaj teror, neće me doticati i hvala Bogu on će nastaviti i dalje da radi”, kazala je Šahman.

Nakon cjelonoćne rasprave zastupnici Skupštine KS su primili k znanju Informaciju o nabavci zaštitnih maski od firme Panta Rei.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad