Esad Duraković, Elis Vujić i Amir Sužanj u Novom danu

Vijesti 22. maj 202013:54 > 24. maj 2020 20:55
N1

U Novom danu sutra ujutro gledajte:

Šta se zbiva, kreira, inicira u BIH? U koji kontekst smjestiti posljednja događanja u zemlji? Ima li načina da se povuče granica između vjerskog, političkog i ideološkog? O vjeri i istini, borbi dobra i zla, o svakodnevnici koju žive bh. građani razgovaramo sa akademikom Esadom Durakovićem.

Uživo smo u Tuzli. 25. maj se obilježava godišnjica masakra na tuzlanskoj kapiji. Na kapiji je ubijen 71 civil, a više od stotinu teže ili lakše ranjeno. Kao čuvar dokaza o zločinu, otvoren Memorijalni centar Kapija u Tuzli u kojem je ekipa N1 ovog jutra.

Kako je heroj jedne priče postao subjekt druge, svoju privatnu i profesionalnu borbu sa corona virusom ispričat će nam anesteziolog Elis Vujić iz Zenice. Liječio je teške kliničke slučajeve korona virusa, a onda se i sam zarazio. Danas je oporavljen. Izašao iz izolacije i govori za Novi dan.

Kako novinarima vratiti dostojanstvo? Ko je odgovoran za status novinara u društvu? Može li odnos poslodavca biti refleksija odnosa cjelokupnog društva prema novinaru, ovu i ostale aktuelnosti u zemlji komentariše Amir Sužanj, urednik i novinar BH Radija 1.

Govorimo i o demenciji. Šta je ona, kako prepoznati dementnu osobu, kako joj pomoći. Kakvu generalno podršku starije osobe u BIH mogu očekivati od društva u hitnim uslovima kao što je COVID-19 razgovaramo sa Osmanom Kučukom, direktorom sarajevskog Centra za demenciju.

Minela Jašar-Opardija je sa vama od 08 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad