Bh. državljanin koji je stigao s kruzera: Granicu prešao bez problema

Vijesti 27. maj 202014:29 > 14:43
N1

Britansko-američki Kruzer "Carnival Breeze" uplovio je jučer u dubrovačku luku Gruž, kao odredišnu luku za postupak povrtka pomoraca u matične države. Na njemu je bio i Haris Mahmutović boravio je na kruzeru koji je danas govorio za N1.

“Put je bio popilično dug i mi smo krenuli sa raznim planovima; da idemo charter letovima i kao finalni naš put je bio preko okeana. Sve u svemu je bilo OK, samo je bilo stresa dosta. Hrana nam je bila OK; nije nikome kao kod kuće”, kazao je Mahmutović.

On je imao tu sreću da među prvima izađe sa broda i krene kući.

“Bilo je tačno 92 državljana BiH, jučer su stigli. Ja sam imao sreću da prvi izađem, drugi ljudi su išli busevima i taj put je bio dug. Imali su razne provjere i stigli su sinoć oko 2-3”.

Dodaje da nije imao problema sa prelaskom granice.

“Od početka marta smo prestali sa kruziranjem. Nismo imali kontakta sa vanjskim svijetom u smislu da nam niko nije mogao donijeti virus. Granicu sam prešao nikada lakše u životu, niko me nije ni zaustavljao niti pitao. Da, mislim da granični prelaz Ivanica između Hrvatske i BiH”.

“Imali smo dnevno mjerenje temperature i u slučaju da je neko imao temperaturu išao je u izolaciju i svi koji su bili oko te osobe. Jedan moj kolega iz Mađarske je počinio samoubistvo prije nekih 20 dana. Bilo je neizvjesno s obzirom na stalna odbijanja i situaciju koja se dogodila”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad