Gudeljević: Počelo sa Dujmović, nastavilo preko Zovko, kulminiralo sa Tadić

Vijesti 04. jun 202015:07 > 15:26
MCPBiH

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević oglasila se saopćenjem za javnost povodom posljednjeg napada na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

“Počelo je prije nekoliko godina sa bezočnim napadima na Zoru Dujmović, ministricu za kulturu i šport, nastavilo preko Željane Zovko i drugih političarki iz hrvatskog naroda da bi kulminiralo sa nedavnim prijetnjama smrću glavnoj tužiteljici Gordani Tadić. Jedna je poveznica za sve njih: javne ličnosti, političarke hrvatskog naroda u BiH i ostale Hrvatice koje obnašaju javne funkcije, poput tužiteljice Tadić. Svoju strepnju, evo javno, izražavam pitajući se koja je sljedeća. Svoju strepnju izražavam i kao žena koja želi dati potporu ženama koje su izložene napadima koji često imaju utemeljenje isključivo u etnonacionalnoj netrpeljivosti a ne u argumentaciji temeljenoj na propustima u njihovom radu”, istaknula je u saopćenju Gudeljević.

VEZANE VIJESTI

Ako će mjesto, kako je dalje navela, “najtežih uvreda, etiketa i sotoniziranja Hrvatica u javnom bh. prostoru zauzeti mjesto razumijevanju, uvažavanju u međusobnoj potpori to otvara mogućnost da svaka političarka, intelektualka ili bilo koja druga osoba iz javnog i društvenog života bude izložena ne samo verbalnim nego i fizičkim nasrtajima.”

Naglasila je da se ovoj praksi odlučno treba suprotstaviti i odlučno treba pozvati sve žene, ženske udruge i institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se u svakoj prigodi javnog vrijeđanja žena oglase te da se toj praksi odlučno suprotstave.

“Ma koliko dijelili različita mišljenja, uvjerenja i političke poglede na bh. zbilju, svim ženama moraju biti garantirana ljudska prava u punom kapacitetu”, zaključila je u saopćenju Gudeljević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad