"Nisam unijela koronu u bolnicu"

Vijesti 11. jun 202011:44 > 11:52
N1

Nakon gostovanja direktora Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" dr. Zlatka Kravića jutros u Novom danu, javila nam se gledateljka koja se osjetila prozvanom nakon izjave doktora da je "sve počelo najvjerovatnije sa majkom jednog djeteta koje je bilo hospitalizirano na našoj klinici od 29. maja do 4. juna".

“Zasmetalo mi je zapravo to kako je direktor izjavio da je majka donijela koronu u bolnicu bez mogućnosti da se to zapravo dokaže. Drugo, da je dijete dva puta testirano po dolasku, što je notorna neistina. Ni dijete ni majka nisu testirani ni po doalsku u bolnicu niti tokom boravka. Takođe je direktor izjavio kako su obavijestili sve pacijente koji su ležali na odjeljenju i koji mogu biti potencijalno zaraženi – ni to nije tačno, nas niko nije obavijestio, mi smo se sami javili svom doktoru kad smo dobili prve simptome i mi smo obavijestili pedijatriju da kažemo šta se dešava. Tada je već na pedijatriji očito postojao neki slučaj jer su rekli da testiraju svoje uposlene. Dijete i dalje ima probleme sa stomakom, negativno je na koronu, a suprug i ja smo pozitivni i kući smo u izolaciji, ne osjećam se baš najbolje, imam temperaturu već osmi dan, ali ide na bolje nadam se”, navela je.

VEZANE VIJESTI

Kako je navela, tokom boravka u Općoj bolnici imali su “adekvatan tretman, svi su bili susretljivi i ljubazni, dobili su pravovremenu terapiju, dijete je bilo dobro zbrinuto i ovo nisu očekivali”.

“Mogu samo reći da nisu baš sve sestre i doktori nosili maske zaštitne i malo smo prilikom dolaska u bolnicu bili iznenađeni da se vezano za koronu pita samo da li smo bili u kontaktu sa nekim ko je obolio i to je bilo sve. Niko nas ništa više nije pitao a kamo li testirao”, kazala je gledateljica N1 koja je htjela ostati anonimna, a koja je sa djetetom u navedenom periodu bila na pedijatriji u Općoj bolnici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad