"Godišnjica poplava u Šamcu je obilježena dostojanstveno"

Vijesti 26. maj 201516:08 > 16:11
N1

Godišnjica od katastrofalnih poplava u Šamcu obilježena je 16. maja na dostojanstven način kako bi se izrazila zahvalnost svima koji su pomogli u najtežim trenucima, rekao je predsjednik Skupštine opštine Šamac Predrag Marinković.

Nakon današnjeg sastanaka organizacionog odbora na kojem su sumirani utisci u vezi sa obilježavanjem godišnjice, Marinković je dodao da mu nije jasno zašto je to izazvalo buru u medijima kada nije bilo slavlja, nego je prigodno održana posebna sjednica Skupštine na kojoj su se zahvalili svim ljudima dobre volje.

“U šatoru smo se sastali sa našim donatorima, organizacijama koje su bile sa nama u najtežim trenucima i na dostojanstven način smo im uručili zahvalnice za sve što su učinili za nas i pomogli nam kada nam je bilo najpotrebnije”, rekao je Marinković.

On je dodao da nije bilo muzike, niti se točio alkohol, nego je samo održana posebna sjednica i uručene su zahvalnice.

“Možda nije bilo prilično što je šator bijeli, ali nismo mogli naći drugi, ali kada vidimo dignitet gostiju koji su bili prisutni na taj dan kod nas, od predsjednika Republike Srpske, ambasadora Japana, prijatelja iz Poljske, sa Kosova, iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i svih drugih, mislim da je sve proteklo dostojanstveno”, kaže Marinković.

On je dodao da su prisutni obilježavanje godišnjice ocijenili pozitivno jer su, između ostalog, otvorene neke “nove priče” o pomoći opštini Šamac u narednom periodu.