300 paketa prve pomoći za novooperisane žene od karcinoma dojke u Sarajevu

Vijesti 18. jun 202012:27 > 12:29
N1

Udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno” kroz projekat ReLOaD – regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu koji finansira Europska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP ) u BiH i uz podršku Općine Centar Sarajevo obezbijedilo je 300 paketa prve pomoći za svaku novooperisanu ženu od karcinoma dojke u Sarajevu.

Na ovaj način svojim saosjećanjem i aktivnim učešćem zajednički radimo na promociji zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke. Svakoj ženi koja je prošla kroz teško i traumatično iskustvo poručujemo da nije sama i da ima našu podršku. Priprema i dodjela paketića prve pomoći za žene operisane od karcinoma dojke je dugogodišnja aktivnost Udruženja „Think Pink – Zajedno smo jedno“ koje je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena.

Paketi koje ćemo donirati Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sadrže: prvu pamučnu protezu, lopticu za vježbanje ruke, preparate za kožu na biljnoj bazi (mehlem za ožiljke, kantarionovo i ljiljanovo ulje), neseser, priručnik za korišćenje prirodnih nadomjestaka za samoliječenje i vodič za žene operisane od karcinoma sa svim neophodnim informacijama. Uz podjelu paketa prve pomoći novooperiranim ženama dijelit će se i jastučić Srce koji simbolično pruža emocionalnu i fizičku podršku oboljelim ženama, ublažava bol od hirurškog reza, štiti od slučajnih udaraca, pomaže ublažiti edem i napetost ramena. Uz ovo srce žene znaju da nisu same i da neko misli na njih.

N1

„Think pink – Zajedno smo jedno“ u BiH djeluje već 15 godina i svojim aktivnostima pomogli smo nekoliko stotina hiljada direktnih korisnika. Najprepoznatljiviji događaj koji organiziramo je Trka/Šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, koja je od 2008. godine na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada okupila više od 60.000 građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad