Šta građani Velike Kladuše misle o hapšenju Fikreta Abdića

Vijesti 19. jun 202014:25 > 14:39
N1

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić predat je Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona nakon što je uhapšen u sklopu operativne akcije kodnog naziva "Mreža" zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti. Građani Velike Kladuše podijeljenog su mišljenja u vezi hapšenja načelnika.

Dok je jučer grupa Abdićevih pristalica stajala ispred zgrade Općine u kojoj su pripadnici Federalne uprave policije vršili pretrese i prilikom njegovog izvođenja uzvikivala “Živio babo, izdrži”, drugi se nadaju da će pravosudne institucije uraditi svoj posao.

VEZANE VIJESTI

“Samo da država radi svoj posao i to je najvažnije, da sud i tužilaštvo dokažu ko je kriv i neka odgovara”, rekao je jedan od građana.

Drugi ipak nije ni znao da je načelnik općine u kojoj žive uhapšen.

“Ima svašta sigurno, nisu džaba došli”, rekao je kratko.

Međutim, ima i onih koji smatraju da krivično djelo za koje Tužilaštvo USK tereti Abdića nije značajno da bi ga uhapsili.

“Što bi ga hapsili, pa toga je puna Bosna. Imaju u Sarajevu da hapse, lako je ovdje ‘taru’ nas svih strana”, rekao je jedan od građana.

#related-news_0

Podsjetimo, osim Abdića u jučerašnjoj akciji FUP-a uhapšeno je još pet osoba. Riječ je, kako tvrdi Tužilaštvo USK, o krivičnim djelima počinjenim od 2016. godine do danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad