Nikšić: Nema ništa od izlaženja na ulice, treba ući u opštine i odlučivati

Vijesti 07. jul 202017:30 > 17:53
N1

Skoro je objavljen spot za pjesma Hastahana, koju je snimio Damir Nikšić, predsjednik Ekološkog slobodarskog pokreta. Kako je ranije rekao, to je javni poziv za participativnu demokratiju. Za N1 je podcrtao da očekuje da građani participiraju.

“Mi smo skontali da nema ništa od izlaženja na ulice, kao što su skontali iz “Možemo” iz Hrvatske, prije dvije-tri godine. I mi smo tako prije dvije godine skontali da nema ništa od izlaženja vani, već treba ući u opštine, naročito na opštinskim izborima i onda dobiti te poluge odlučivanja i sami odlučiti”, kazao je Nikšić.

PROČITAJTE JOŠ

Istaknuo je da je demokratska vlast – vlast nad samim sobom.

“I onda da sami odlučimo, šta hoćemo, a šta nećemo, jer ovako nekako smo patronizirani od strane tih centrala autoritarnih partija koje okupiraju opštine sa svojim načelnicima, i onda diktiraju sa direktivama u odnosima, investitorima, sa ostatkom države, po vertikali odozdo prema dole. Hoće li tu biti državna banka, šta će tu biti, jel to čin patriotizma, tog nekog nacionalnog odnosa BiH ili će da udovolje građanima koji žele da imaju mjesto da izvedu svoju djecu da im se igraju negdje”, rekao je Nikšić.

Kad će biti naredna sjednica Skupštine Kantona Sarajeva, upitali smo ga.

“Imali smo slučajeve Covid-19, ali fala Bogu oporavljaju se. Predsjedavajući Čelik je napravio drugi test i negativan je. Dino Konaković je bio bolestan i ozdravio je. Mislim da je to sada sve prošlo”, naveo je Nikšić. 

Dodao je da trebaju da se dogovore kad će biti naredna sjednica, jer sada idu i odmori, no o tome treba kolegij da odluči.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad