Amir Kliko novi član Naroda i pravde

Vijesti 19. jul 202008:43 > 08:46
Narod i pravda

Dr. sci. Amir Kliko, bosanskohercegovački historičar i naučni saradnik u Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, novi je član Naroda i pravde i kroz ovu stranku započet će svoj politički angažman, saopćeno je jutros iz NiP-a.

Kako je saopćeno, dr. sc. Amir Kliko naučni saradnik u Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu a od 25. marta 2019. do 25. marta 2020. godine obavljao je i funkciju vršioca dužnosti direktora u ovoj instituciji.

Rođen je u Jajcu 5. juna 1975. godine gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu završio je u Travniku. Diplomirao je na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 2001. godine. Na istom odsjeku i fakultetu završio je postdiplomski studij i magistrirao 2007. godine iz oblasti bosanskog srednjovjekovlja. Doktorirao je deset godina poslije na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na temu „Politička i vojna zbivanja u srednjoj Bosni (1992-1994)“.

Prilikom zvaničnog pristupanja Narodu i Pravdi Kliko je istakao kako se dosad nije aktivno bavio politikom navodeći da je „vjerovao ljudima i strankama za koje je glasao da savjesno i sposobno obavljaju svoje obaveze”, saopšteno je iz Naroda i pravde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad