U Općoj bolnici Sarajevo urađen drugi carski rez trudnici pozitivnoj na Covid-19

Vijesti 21. jul 202022:27 > 22:33
N1

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, medicinski tim je uradio drugi porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na SARS-Cov 2.

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Covid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite.

Porodilište Opće bolnice normalno funkcioniše kao i prije pandemije a majka i beba su smješteni u porodiljsku sobu, planski određenu za ovakve slučajeve.

Medicinski tim koji je danas uradio carski rez pacijentici pozitivnoj na Covid-19, predvodila je prim. mr. sci. dr. Aida Đurđević, šefica ginekološko- akušerskog Odjeljenja, mr.sci.dr. Asim Spahović, dr. Mirna DŽubur, instrumentari MT Sajma Dacići i Enida Izmirlić a u anesteziološkom timu su bili prim. dr. Čedomir Orašanin i prim. dr. Senada Begić i anestetičar Muhamed Bulbul, pedijatar dr. Almir Mrkonjić i pedijatrijska sestra Vildana Kajanija, saopćeno je iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad