Otkazan 'Festival prijateljstva – Goražde 2020.'

Vijesti 22. jul 202014:05 > 14:06
Fena

Dvadeset treći internacionalni "Festival prijateljstva“, koji je trebao biti održan od 1. do 7. augusta u Goraždu, otkazan je zbog pogoršane epidemiološke situacije - odlučio je Gradski štab civilne zaštite Goražde.

Članovi štaba upoznati su sa naredbama Federalnog ministarstva zdravstva o proglašenu epidemije zaraznih bolesti te su donijeli jednoglasnu odluku da se ovogodišnji festival i zvanično otkaže.

Dogovoreno je da će samo simbolično na jarbol biti podignuta festivalska zastava uz vatromet, dok će u Gradskoj Art galeriji, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, biti otvorena izložba djela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ”Boje prijateljstva” Goražde 2019. što je jedan od najvrijednijih segmenata ove internacionalne manifestacije.

Ovu odluku donijeli smo u najboljoj namjeri da zaštitimo zdravlje građana. Pozivamo ih na poštivanje svih odluka kriznih štabova Federacije BiH i BPK Goražde, ali i ostalih nadležnih institucija”, poručio je komandant Gradskog štaba, gradonačelnik Muhamed Ramović.

Uputio je apel građanima da ograniče i boravak u prostorijama Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima te da, ukoliko nije neophodno fizičko prisustvo, sve svoje obaveze nastoje obaviti posredstvom telefona ili interneta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad