Oglasio se DF-ov kandidat za ministra zdravstva KS Nijaz Štitkovac

Vijesti 06. aug 202012:58 > 13:02
DF

Doktor Nijaz Štitkovac oglasio se saopćenjem nakon što su iz Saveza za bolju budućnost poručili da ga neće podržati kao kandidata Demokratske fronte za ministra zdravstva Kantona Sarajevo.

Kako su iz SBB-a naveli, “neće trčati da podrži izbor neadekvatnih ličnosti na najzahtjevnije funkcije u društvu”.

“Nisam nimalo sretan što je moje ime postalo razlogom nesuglasica na političkoj i javnoj sceni u Kantonu Sarajevo. Iz najbolje namjere sam prihvatio ponudu Demokratske fronte da u ovom nezahvalnom trenutku budem kandidat za ministra zdravstva Kantona Sarajevo i svoje ljudske i stručne kapacitete stavim na raspolaganje društvu, šta god ko o tim kvalitetima mislio. Zahvalan sam Demokratskoj fronti na ukazanom povjerenju, jer za mene to, osim velike obaveze, predstavlja i veliku čast i priznanje. Predlagač je znao da bih ja dao sve od sebe da povjerenu dužnost obavljam na najbolji način. Neki politički krugovi se nisu složili sa ovim prijedlogom i to je valjda njihovo legitimno pravo. Naravno, nisu prijatne neke kvalifikacije od strane ljudi koji tvrde da me ne poznaju, ali to je cijena javnog društvenopolitičkog djelovanja i ne zamjeram im puno”, naveo je dr. Štitkovac, te dodao:

“Želim da se zna da ja lično u ovome trenutku, ali i od trenutka same kandidature nisam smetnja da se proces imenovanja ministra zdravstva završi što prije i bez mene”.

VEZANE VIJESTI

Imenovanjem novog ministra zdravstva neće nestati niti oslabiti koronavirus sam od sebe, makar ministar bio “poznat”, “relevantan”, “kompetentan” i “adekvatan”, porčio je.

“Ko god da on ili ona bude, imaće pune ruke posla, obaveza i odgovornosti, ne samo u pogledu aktuelne pandemije, nego i rješavanju mnogih drugih problema u zdravstvu. Nekako se stiče dojam da je u toku imenovanje ministra za koronavirus, a ne ministra zdravstva u cjelini. Naravno da je pandemija trenutno najveći problem. Kako god bilo, na nama svima je da budemo odgovorni prema sebi i drugima, da poštujemo mjere zaštite, a na sistemu je da iznalazi najbolja rješenja u borbi protiv koronavirusa, ali i zaštiti stanovništva od drugih bolesti. Iskreno se nadam da će se ova trakavica brzo završiti na zadovoljstvo svih političkih subjekata, ali prvenstveno na zadovoljstvo i u korist građana, korisnika zdravstvenih usluga”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad