SDA: Osude ''rušilačkog pohoda u Mostaru''

Vijesti 08. aug 202018:50 > 18:53
N1

Gradski odbor SDA Mostar oštro osuđuje ''jutrošnji rušilački pohod i divljanje na mostarskim ulicama izveden od strane tzv. Ultrasa, navijača Zrinjskog, koji su u ranim jutarnjim satima, upotrebom eksplozivnih sredstava narušili javni red i mir i uznemirili građane Grada Mostara''.

VEZANE VIJESTI

Kako je saopćeno, ”bitno je istaći da na ovim dešavanjima nije bilo sukoba navijača kako to tendenciozno navode pojedini mediji, već je nasilje nad građanima i njihovom imovinom jednostrano prouzročeno od strane navedene grupe”.

Saopćenje SDA prenosimo u cjelosti.

”Također, osuđujemo današnje saopštenje za javnost predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, u kojem pokušava da izjednači i stavi u istu ravan huligane i uznemirene građane i navijače Fudbalskog kluba Velež.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da otkrije i kazni sve počinioce, kako ovog sramnog djela, tako i one učinjene prethodnih godina, koji su do danas, nažalost neotkriveni, te zaštiti građane našeg grada od narednih, kontinuiranih napada navijačke grupe koja sebe zove „Ultrasima“ i svih aktera koji je štite.

Također, pozivamo građane Mostara i navijače Fudbalskog kluba Velež na dostojanstven nastavak podrške našem klubu u daljnjim etapama Premijer lige BiH. Bilo kakav vid nasilja nije dobrodošao u našem gradu.

Za kraj, dajemo punu podršku članovima, navijačima i Upravi Fudbalskog kluba Velež u nastojanju da ostvare što bolji rezultat i naš klub plasiraju u vrh tabele, te evropska takmičenja, gdje Velež nesumnjivo pripada”, saopćeno je!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad