Hadžibajrić za N1: Poznata dva imena kandidata za načelnike u Sarajevu

Vijesti 12. aug 202017:27 > 17:34
N1

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad Sarajevo, kazao je danas za N1 da su poznata imena dva kandidata ''četvorke'' za načelnike sarajevskih općina.

On je u razgovoru sa Zvonkom Komšićem rekao da će sva imena biti poznata u ponedjeljak.

”Imena će biti najvjerovatnije biti otkrivena u ponedjeljak kada ćemo organizovati pres-konferenciju o zajedničkim kandidatima u Kantonu Sarajevo. U subotu ćemo imati sastanak, predsjednici partija gospodin Nikšić, Predrag Kojović, Konaković i ja”, otkrio je gost Dana uživo.

Potom je govorio o imenima navodnih kandidata koja su dosad ”procurila” u javnost.

”Što se tiče gospodina Tanovića (Hasan), to nije nikakva tajna, to je već procurilo u javnosti za mene tu dosad nije bilo nikave dileme jer oni su od samog početka, prije 7-8 mjeseci kako smo dogvarali kada je u pitanju četvorka, nisu nikoga ni predlagali. Nermin Muzur, Srđan Mandić? Nismo ništa o tome pričali, to ćemo se dogovoriti u naredna dva-tri dana, ima tu više imena, i ta su imena u opticaju. Ja ću biti kandidat za opštinu Stari Grad. To nije nikakava tajna”, poručio je Hadžibajrić.

Ko je glavni u četvorci?

Svi očekuje da kažem – Dino. Dosad apsolutno nismo imali nikakvih problema i stvari su se vrlo jednostavno završavale”, dodao je načelnik Hadžibajrić..

On je govorio i o ostalim aktuelnim temama poput korona virusa, pritisaka koje trpi kao načelnik. Pogledajte video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad